حسابداری بازرگانی

حسابداری بازرگانی

یکی از عوامل گردش مالی، شرکت‌های بازرگانی هستند که شامل هزینه و درآمد است. شرکت‌های مختلف بازرگانی توسط حسابدار با مکاتبات اداری، ثبت و بایگانی سندها، ماشین‌های اداری، تنظیم گزارش و سندهای مالی، قوانین مالیاتی و بیمه‌ای به حساب خود نظم می‌دهند. آشنایی با حسابداری بازرگانی باعث می‌شود سود و زیان وارد شده به شرکت‌ها مورد بررسی قرار گیرد که نقش مهمی در موفقیت تجارت آن شرکت دارد.

 

حسابدار بازرگانی چیست؟

شرکت‌های بازرگانی در زمینه تجارت مشغول بوده و با فعالیت در قسمت خدمات و خرید و فروش کالا فعالیت دارند تا سود و درآمد کسب کنند که ممکن است خدمات خرید و فروش کالا به صورت صادرات و واردات باشد. حسابداران بازرگانی یکی از عناصر کلید شرکت‌ها هستند که وظایف متعددی بر عهده دارند، از جمله:

  • تهیه صورت‌های مالی: در صورت‌های مالی که توسط حسابداران بازرگانی تهیه و تنظیم می‌شود مواردی همچون سود و زیان، دارایی‌ها و خسارت، درآمد و هزینه مشخص می‌شود.
  • تهیه سود و زیان شرکت: سود و زیان شرکت‌ها از زمان آغاز تاسیس موسسه مورد بررسی قرار گرفته که سبب برنامه ریزی بهتر برای شرکت در آینده توسط مدیران می‌شود.
  • تنظیم ترازنامه مالی: ترازنامه مالی یکی از مهم‌ترین کارهای حسابداران بازرگانی است که باید با دقت فراوان تهیه شود. ترازنامه مالی باید با صورت مالی تطابق داشته باشد در غیر این صورت مشکلات زیادی برای شرکت و واحدهای تجاری پیش می‌آید.
  • صورت گردش نقدینگی شرکت: در گردش نقدینگی مالی شرکت، حسابداران طریقه وارد شدن بودجه و خرج شدن آن را بررسی می‌کنند.
  • تهیه گزارش سود و زیان جامع شرکت: هزینه‌ها و درآمدهای شرکت، سود وزیان مجموعه را بازگو می‌کند که حسابداران علاوه بر تهیه گزارش سود و زیان، موظف هستند که آن را تفسیر کنند تا مدیران بتوانند نحوه حرکت شرکت را طوری برنامه ریزی کرده تا سود بیشتری در آینده به دست آورند.

اصلی‌ترین وظیفه حسابداری بازرگانی مورد بررسی قرار دادن سود و زیان است که شرکت‌ها بر اساس آن فعالیت می‌کنند. صورت‌های مالی در شرکت‌های بازرگانی طی دوره‌های زمانی مشخص تهیه و تنظیم می‌شوند که بسیار مهم و حیاتی است. یک شرکت بازرگانی که می‌خواهد در تجارت موفق عمل کرده و بقای خود را حفظ کند باید فرد متخصص و خبره را برای این کار در نظر بگیرد. ثبت و ضبط اسناد حسابداری موسسه بازرگانی و تمهید صورت‌های مالی به صورت دوره‌ای به صورت تخصصی توسط حسابداران بازرگانی انجام می‌شود.

 

حسابداری بازرگانی

 

سیستم‌های مورد استفاده در حسابداری بازرگانی

شرکت‌های بازرگانی در یک حوزه مشخص فعالیت دارند که نحوه حسابداری شرکت‌های بازرگانی با سایر موسسات و شرکت‌ها متفاوت است. شرکت‌های بازرگانی روند عرضه و تقاضا را در دست دارند که باید موجودی کالا را ثبت کنند. در حسابداری بازرگانی سیستم‌هایی وجود دارند که در بازار کار، کاربردی ویژه دارند. آشنایی با سیستم‌ها باعث می‌شود بتوان با آگاهی بیشتر به کار پرداخت و از روند کار شرکت‌ها مطلع شد. سیستم کنترل موجودی انبار به دو دسته ادواری و دائمی تقسیم می‌شود:

 

سیستم ثبت ادواری موجودی کالا

در سیستم ثبت ادواری موجودی کالا، هنگام خرید حساب خریدار بدهکار شده و هنگام فروش کالا، کاهش موجودی حاصل از فروش در دفاتر ثبت نمی‌شود در نتیجه تعیین مقدار موجودی کالا در طول سال امکان ‌پذیر نیست. برای تعیین موجودی کالا ابتدا مقدار موجودی کالا در پایان دوره مشخص شده و بعد موجودی پایان دوره از کل موجودی اول دوره و خرید‌های طول دوره کسر می‌شود.

روش ادواری برای شرکت‌های بازرگانی کم حجم که توانایی ذخیره و نگهداری طولانی مدت محصولات را ندارند مناسب است. حساب خرید در روش ثبت ادواری مورد استفاده قرار می‌گیرد که فقط کالاهایی که به منظور فروش خریداری شده‌اند ثبت می‌شود. زمان خرید کالا، حساب خریدار بدهکار شده که اگر خرید نسیه باشد در حساب‌های پرداختی و اگر نقدی باشد در قسمت حساب صندوق بستانکار منظور می‌شود.

 

سیستم ثبت دائمی موجودی کالا

سیستم ثبت دائمی موجودی کالا برای شرکت‌های بازرگانی بزرگ مناسب است که توانایی فعالیت در حوزه محصولات گران قیمت را دارند. زمانی که کالایی خریده می‌شود حساب موجودی کالا بدهکار شده و هنگامی که کالا به فروش می‌رسد به صورت بستانکار ثبت می‌شود. ابتدا فروش ثبت شده و سپس ثبت دیگری بابت کاهش موجودی کالا در دفتر قید می‌شود طوریکه حساب بهای تمام شده کالا بدهکار و حساب موجودی کالا بستانکار است. با این کار میزان موجودی کالا و بهای تمام شده کالا در تمامی لحظات قابل تعیین است.

 

حسابداری بازرگانی

 

حسابداری شرکت‌های بازرگانی

برای حسابداری بازرگانی از نرم افزارهای مختلفی استفاده می‌شود. آشنایی با نرم افزارها ضروری بوده و باید طرز کار با آن را به طور کامل فرا گرفت. مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری بازرگانی عبارتند از:

  • آگاهی دقیق از محصولات قابل فروش و فروش رفته سازمان
  • امکان انبارگردانی و صدور خودکار کسر و اضافه انبار
  • در اختیار داشتن اطلاعات کامل کالاها
  • محاسبه پورسانت‌ها به صورت خودکار
  • اطلاع از موجودی کالاهای انبار
  • ارزیابی موجودی کالاهای انبار
  • تسلط بر کالاهای رزرو شده
  • راحتی در ثبت اطلاعات

از آنجایی که نرم افزارهای مورد استفاده در بخش حسابداری بازرگانی متنوع هستند می‌توان برای جلوگیری از مقابله با چالش‌های بزرگ کار را به شرکت‌های حسابداری سپرد. با برون سپاری واحد حسابداری شرکت بازرگانی هزینه‌های تیم حسابداری و مالی شرکت کاهش یافته و فشار کاری را کاهش می‌دهد. در نتیجه شرکت بازرگانی تنها با پرداخت یک هزینه کلی به شرکت‌های حسابداری، بر مسیر خود تمرکز کرده و راه مشخصی را می‌پیماید.

 

ویرا فرتاک

سپردن امور حسابداری و مالیاتی کسب و کار به کارشناسان موسسات مالی حسابداری یکی از رموز موفقیت شرکت‌های بازرگانی است. از آنجایی که شرکت‌های بازرگانی انواع و اقسام متعددی دارند نیاز است یک حسابدار کاربلد آَشنا با انواع وظایف شرکت‌های بازرگانی امور حسابداری و مالی مربوطه را انجام دهد. شرکت حسابداری و حسابرسی ویرا فرتاک با بهره‌گیری از کادر مجرب و کارآزموده صفر تا صد حسابداری شرکت‌های بازرگانی را انجام می‌دهد که منجر به ساخت یک کسب و کار قدرتمند می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات و اخبار

برای دریافت بهترین مشاوره‌ها، تماس بگیرید!

پیغام بگذارید

در هر صنفی که هستید، امور حسابداری و مالیاتی کسب‌وکارتان را به متخصصان موسسه خدمات مالی حسابداری ویرا فرتاک بسپارید. برای دریافت خدمات مالیاتی، حسابداری و سایر خدمات تنها کافیست که با پر کردن فرم مقابل با ما ارتباط برقرار کنید.